Semne falsității într-o relație

Există posibilitatea ca oamenii să intre în relații unii cu ceilalți doar pentru a urmări un interes propriu cu prioritate? Da, este! Din nefericire este chiar motivul principal pentru care în general oamenii dezvoltă relații, sau se lansează în relații unii cu ceilalți. Privind în urmă, cred că a fost una dintre cele mai dureroase și dezamăgitoare descoperiri pe care am făcut-o, trăind destul de mult timp cu o naivitate idealistă cu privire la întâlnirile și interacțiunile dintre oameni. Experiența m-a călit și apoi m-a învățat că într-un fel așa este firesc, natural, ca oamenii să se întâlnească și să facă lucruri împreună, să fie mânați de scopuri și așteptări de îndeplinire a lor, dar, că, este bine să fim atenți la câteva caracteristici ale persoanelor cu care relaționăm. Iată câteva dintre ele:

  1. Persoana este deschisă și la alte perspective? le poate urma? sau consideră că ceea ce spune ea este singurul lucru pe care îl va accepta și îl va urma în comportamentul său, chiar și în măsura în care interlocutorul său poate avea un punct de vedere relevant?
  2. O simți în vreun fel atentă la nevoile tale? Sesizează că poate ceea ce spune sau face te rănește? Și dacă da, face ceva să amelioreze stare ta?
  3. Are capacitatea de a accepta realitatea, de a înfrunta un adevăr mai puțin confortabil? de a încerca să se îndrepte? sau de obicei găsește scuze și se eschivează, poate chiar minte să iasă basma curată?
  4. Acceptă că poate greși? Ce modalitate de abordare a propriilor greșeli are? Recunoaștere, fugă sau negare?
  5. Obișnuiește să distorsioneze realitatea atunci când nu este în favoarea ei? Cu alte cuvinte, odată spune una, în alte circumstanțe alta, doar ca să se favorizeze?
  6. Îți prețuiește timpul? sau mai degrabă timpul său este important (persoana se supără dacă nu-i răspunzi la timp), dar, când este vorba ca și ea să ajungă la timp, întârzie și găsește tot timpul justificări pe care ești obligat să le accepți?
  7. Este o persoană ascunsă? ține doar pentru sine trecutul său și în general nu prea te lasă să afli lucruri relevante despre viața sa, decât ceea ce consideră ea că îi este favorabil? Puțin probabil să-ți arate adevărata față?
  8. Îți dorește să fie în centrul atenției? în timp ce afirmă că nu dorește aceasta, tot ”universul” trebuie să se învârtă în jurul a ceea ce spune și face ea? mai mult, ceilalți trebuie să o servească?
  9. Te simți nesigur/ă în această relație, te tulbură și ai senzația permanentă că ceva este în neregulă, în timp ce persoana încearcă să te convingă că totul ok sau/și că este ceva în neregulă cu tine?
  10. Persoana nu are nicio remușcare să îți obțină încrederea pentru ca apoi să nu se simtă deloc responsabilă dacă te dezamăgește sau te rănește în vreun fel?

În funcție de răspunsurile pe care le vei da acestor întrebări, vei putea descoperi din timp, dacă persoanele cu care relaționezi sunt persoane ce au un anumit cod de conduită morală, care le fac responsabile și sensibile față de ceilalți oameni, sau sunt persoane individualiste, orientate doar spre sine și scopul propriu, considerate uneori chiar toxice.

Urmărește blogul și află mai multe despre tainele sufletului și vindecare sa; programează o ședință de consiliere la e-mail: alinacorneliamihail@gmail.com sau telefonic printr-un sms la (0040) 726460166

Publicat de Cornelia Alina Constantin

Terapeut, ghidul sufletului tău pe calea dezvoltării personale și trezirii spirituale. Pasionată de această creație fascinantă care este ființa umană, mereu în căutarea potențialului său cel mai înalt, a esenței sale unice Dumnezeu. Un simplu om intre oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: