Spiritualitatea în zilele noastre

shutterstock_1001

În aceste zile, se pare că o mulțime de oameni folosesc cuvântul spiritualitate, mai ales atunci când se uită la generațiile mai tinere. De câte ori am început să auzim oameni spunând: „Nu sunt religios, sunt spiritual.”

Într-adevăr, realitatea începe să ne arate că generația tânără are mai puțin atașament față de religie decât generația bunicilor săi. Interesant este însă că tânăra generație simte la fel de puternic o dorință sau un sentiment de pace spirituală, de bunăstare și recunoștință.

Ce înseamnă cu adevărat spiritualitatea atunci? Dicționarul definește termenul drept „calitatea de a fi preocupat de spiritul sau sufletul uman, spre deosebire de lucrurile materiale sau fizice.”

Desigur, spiritualitatea va avea diferite semnificații pentru fiecare persoană în parte. Poate că spiritualitatea însemnă să privim o imagine mai mare, de ansamblu și să punem întrebări mai profunde despre viață: Care este scopul meu? Cum pot servi un bine mai mare? Cum pot atinge pacea interioară? Cum pot depăși emoțiile și obstacolele negative?

Se poate privi spiritualitatea și ca pe un vârf de munte în care fiecare persoană urmează o cale diferită spre vârf, dar toate ajung la aceeași destinație?

În timp ce milioane de oameni găsesc în continuare răspunsuri la cele mai dificile întrebări ale vieții prin legea religioasă tradițională și rugăciunea, alții au adoptat noi abordări, îmbinând obiceiurile spirituale antice din diferite credințe la stilurile lor moderne de viață. Pe măsură ce comunitățile globale interacționează tot mai mult între ele, apar practici noi, dând naștere unui amestec frumos de spiritualitate din întreaga lume.

Găsirea răspunsurilor la întrebări profunde nu este o sarcină ușoară. Practicile spirituale zilnice ar putea să nu ne ofere explicațiile pe care le dorim astăzi, chiar acum sau în întregime. Cu toate acestea, practica spirituală zilnică are multe beneficii pozitive pentru sănătate și bunăstare. Ritualurile mici, cotidiene, pot aduce confort, crearea unor obiceiuri de viață mai bune și pot stabili intenții pozitive, în același timp pot conduce la descoperirea lentă a unui scop mai profund.

Te invit astfel să îți deschizi mintea și inima spre o astfel de lume și darurile ei. Comunitatea sufletească nu este ceva nou, este doar ceva uitat …

Unul dintre motivele pentru care spiritualitatea poate avea atât de multe efecte pozitive este pentru că tinde să reunească mai mulți oameni care se susțin reciproc. Acest lucru se poate dovedi deosebit de puternic într-o epocă în care există din ce în ce mai multă izolare și deconectare. Deci, cum se încadrează aceasta într-o practică zilnică?

Urmărește și interacționează cu subiectele, materialele postate pe acest blog sau pe pagina de Facebook Trezirea Conștiinței Feminine, participă dacă simți la oricare din evenimentele online sau live propuse, (le poți găsi în secțiunea din acest blog denumită workshop-uri și evenimente publice), scrie-mi dacă ai întrebări sau căutări sufletești.

Probabil că vei găsi persoane cu preocupări și căutări similare cu ale tale, cu care să-ți împărtășești valorile și care te pot ajuta să te se simți mai conectat/ă social.

Îți mulțumesc pentru interesul tău  și te aștept cu drag alături de noi!

Din iubire, Cornelia-Alina Mihail

În măsura în care simți interes pentru aceste materiale informative sau dorești să lucrezi mai mult cu tine poți accesa și pagina de Facebook Cornelia-Alina Mihail sau îmi poți scrie la e-mail: alinacorneliamihail@gmail.com; sau telefon: (0040) 726460166

http://www.trezireaconstiinteifeminine.com

Publicat de Cornelia Alina Constantin

Terapeut, ghidul sufletului tău pe calea dezvoltării personale și trezirii spirituale. Pasionată de această creație fascinantă care este ființa umană, mereu în căutarea potențialului său cel mai înalt, a esenței sale unice Dumnezeu. Un simplu om intre oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: