”Provocările”, chemarea la trezire

Într-un anumit moment, viața te îmbie să depășești stadiul prezent, să faci un pas înainte, să ieși din rutină și obișnuință, și acest lucru se întâmplă pentru că sufletul devine epuizat de atâta dependență, de suferință, generată de aceeași poveste obositoare, pe care o repeți de ani de zile.

Când schimbarea se ivește este necesar să te oprești din a învinovăți provocările din partea celorlalți sau circumstanțele de viață. Provocările există pentru a te ajuta să crești, nu pentru a te doborî, sau menține jos. Uneori este timpul bun să vezi că ești doar o victimă a propriilor tale limitări mentale. Odată ce recunoști provocările, este atât de benefic să poți să nu te retragi, ci să procesezi emoțional furia, tristețea și teama.

Persistând însă în mila de sine și îndreptându-ți degetul doar spre exterior, spre ceilalți, îți vei accentua durerea, prin neglijarea sau fuga de responsabilitatea proprie.

Provocările sunt consecințe ale deciziilor și faptelor noastre și nu decizii ale lui Dumnezeu asupra noastră; Dumnezeu le îngăduie doar spre a ajuta trezirea noastră!

Oamenii spun „aveți încredere în sentimentele voastre” și „mergeți cu fluxul”, dar acest lucru nu este întotdeauna un sfat bun. I-ai spune unui persoane dependente de alcool să „aibă încredere în sentimentele lui” atunci când are impulsul să bea și să fie agresiv cu cei din jurul său? Desigur că nu. Este important să accepți că uneori suntem dependenți de minciună! Că ne este la îndemână să alegem cărarea știută, chiar dacă am mai fost pe ea în repetate rânduri și știm că nu ne-a fost deloc bine.

În funcție de cât de repede dorești să îți îmbunătățești viața, este posibil să te deschizi spre un training de maturitate existențială. Trezirea către sine este o lovitură rapidă, ce te împinge înainte. Poate vei avea nevoie să postezi motto-uri pe pereții, să setați alarma la 7 am în fiecare zi cu un program de priorități pe care trebuie să-l realizezi, sau, să trebuiască să ceri ajutorul unui prieten sau a unui terapeut, sau să îți vinzi toate lucrurile, și să îți schimbi viața în întregime, pentru că ai prea multe elemente de distragere a atenției în jurul tău. Orice ar fi să nu îți fie teamă să îți „reaprinzi” viața. Alege să trăiești intens și să faci câteva „greșeli” decât să trăiești viața într-un ritm lent, în strălucirea jalnică a apatiei și regretului.

Din iubire, Cornelia-Alina Mihail În măsura în care simți interes pentru aceste materiale informative și dorești să lucrezi mai mult cu tine poți accesa și pagina de Facebook Cornelia-Alina Mihail. Îmi poți scrie la e-mail: alinacorneliamihail@gmail.com; sau telefon: (0040) 726460166

http://www.trezireaconstiinteifeminine.com

Publicat de Cornelia Alina Constantin

Terapeut, ghidul sufletului tău pe calea dezvoltării personale și trezirii spirituale. Pasionată de această creație fascinantă care este ființa umană, mereu în căutarea potențialului său cel mai înalt, a esenței sale unice Dumnezeu. Un simplu om intre oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: