Efectul magic al muzicii baroce asupra creierului

baroque-church-collegiate-church-church-melk-51381.jpeg

Fiecare dintre noi am observat efectul miraculos al muzicii asupra stării noastre de spirit. Poate ne-ar fi util să devenim mai conștienți asupra muzicii, ca un instrument minunat, aflat foarte la îndemână, de a ne liniști și hrăni sufletele.

Pentru că muzica a fost și îmi rămâne prieten devotat, vindecător și mentor, sursă de inspirație și evoluție, mijlocitor către suflet și Dumnezeu  …

Știați că, ascultarea genului potrivit de muzică poate ajuta la atenuarea anxietății? Muzica barocă este cunoscută pentru faptul de a induce valuri alfa calme în creier. Prezența acestora poate acționa pur și simplu pentru a calma sau, și mai mult, pentru a schimba programele.

Foarte pe scurt despre muzica barocă:

Termenul „baroc” se referă la muzica compusă între 1600 – 1750 într-un timp cunoscut în general ca era baroc. Aceasta a fost caracterizată de un stil artistic în artă (pictura, arhitectură, muzică, literatură etc.) care au creat exuberanță și dramă. Fiind creată pentru a fi înțeleasă în mod clar, în arta barocă există puțină subtilitate.

Beneficiile ascultării acestui gen de muzică:

Cercetătorii au arătat că muzica barocă este benefică deoarece poate ajuta la inducerea undelor alfa. Acestea apar în mod natural când intrăm și ieșim din starea de somn, iar dacă suntem capabili să inducem aceste unde și în orele de trezire, există multe modalități în care ne pot fi benefice.

Când ne pierdem într-o carte sau într-un film, astfel încât să nu mai știm ce se întâmplă în jurul nostru,ne găsim adesea în aceste valuri alfa.

Undele alfa sunt puternice, deoarece în principiu deschid ușa minții inconștiente.

Fiecare dintre noi are o minte conștientă și inconștientă. Tot timpul când suntem treji și conștienți, mintea conștientă este responsabilă. Evaluează fiecare informație pe care o primim și decide dacă are sau nu sens. Dacă mintea conștientă decide că are sens, atunci ea o permite și putem acționa asupra ei. Dacă, pe de altă parte, decide că informația nu are sens, ea o va respinge.

Multe credințe nefolositoare pe care le avem despre noi înșine, cum ar fi: „Nu sunt suficient de bun”, „nu voi reuși să fac asta”, … etc, apar atunci când încercăm să facem anumite lucruri.

Atunci cînd am întâlnit anxietatea în activitatea mea de terapeut, am arătat adesea că depășirea anxietății este ușoară odată ce o înțelegi și aplici anumite tehnici pentru a o inversa ori de câte ori apare. Dar pentru un om obișnuit, ideea că depășirea acestei probleme, care a dominat viața lui de ani de zile este „ușoară” sau poate fi făcută „fără luptă” nu este acceptabilă pentru mintea conștientă, așa că o resping. În mod natural, acest lucru devine o piedică în calea terapiei, deoarece ei nu aplică ce poate fi făcut, deoarece mintea lor conștientă nu poate vedea cum acest lucru poate funcționa.

Dacă, totuși, putem să ocolim această minte conștientă de șef și să trimitem mesajul direct în inconștient, acesta va fi acceptat în totalitate cu condiția să ne dorim cu adevărat pentru noi înșine.

Prin urmare, a ajunge într-o stare alfa este cheia unei terapii vindecătoare.

Cercetătorii din Bulgaria au descoperit că muzica lentă barocă atrage creierul în valuri alfa, producănd astfel efect de calmare și o mai bună concentrare.

Se crede că acest lucru se întâmplă deoarece ritmul este de aproximativ 60 de bătăi pe minut, care este similar cu o inimă de repaus. Creierul „intră” în ritm.

Cum poți folosi această muzică?

Sugerez să asculți conștient acestă muzică, pentru a beneficia de efectele ei. Pune în surdină această muzică atunci când te pregătești de somn (în special dacă te simți mai agitat, neliniștit, ai coșmaruri). Puneți pe fundal acest gen de muzică atunci cănd peste zi dorești să te concentrezi asupra a ceva. În situații similare o poți folosi și pentru copilul tău.

În final împărtășesc cu tine o bucată muzicală ce îmi este dragă:

Mulțumesc pentru timpul și interesul acordat!

Cu dragoste ❤Alice

 

Publicat de Cornelia Alina Constantin

Terapeut, ghidul sufletului tău pe calea dezvoltării personale și trezirii spirituale. Pasionată de această creație fascinantă care este ființa umană, mereu în căutarea potențialului său cel mai înalt, a esenței sale unice Dumnezeu. Un simplu om intre oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: