Povestire Șamanică II

c7791e21a0242b73e996debda105728f

A fost odată ca niciodată un moment în care am plecat într-o lungă drumeție prin Taiga (pădurea virgină siberiană) cu papucii de zăpadă și m-am rătăcit. Mergeam de foarte mult timp și, într-un sfârșit, am obosit foarte tare. Dar, chiar în acel moment, am văzut o pată din care am văzut un foc și fum urcând spre cer. Era foarte frig și am decis să mă îndrept către Yurta de unde ieșea fumul. Se întuneca deja. Am ajuns la Yurta și acolo a apărut un șaman care mi-a spus:

 • Sunt Altai Kam, te aștept de mult timp. Și astăzi spiritul – Stăpânul Taigalei – te-a adus la mine pentru că ție trebuie să îți transfer puterea mea șamanică și cunoașterea.

Ultima oară când auzisem despre cunoașterea șamanică, dar nu avusesem realmente niciun contact cu ea. Șamanismul este un studiu viu, comparativ cu diferitele religii în care studiul sinelui a avut loc și a fost documentat cu mii de ani în urmă, iar acum se transmite doar prin cărți și scripturi. Șamanul însuși comunică cu spiritele și primește tot timpul direct de la ele cunoaștere nouă și înțelepciune interioară. De aceea șamanul este el însuși un studiu viu.

În acel moment nu știam despre destinul care mă aștepta. Altai Kam a început să mă învețe șamanism și Kamlanie. În timpul Kamlanie (călătorie șamanică) am coborât pe rădăcinile copacului cosmic în lumea de jos. Acolo m-am trezit stând într-o barcă care călătorea pe un râu. În barcă nu existau deloc rame, râul era foarte întunecat și mi se părea că apa gemea și plângea. Alături de mine, în barca, stătea un om cam la 50 de ani, foarte înalt, cu ochi negri. Avea o privire concentrată, serioasă, o barbă neagră mare și o mustață uriașă care se întindea până în spatele urechilor.

 • Sunt Erlik Han, Stăpânul Lumii de Jos.
 • Ce fel de râu e ăsta? l-am întrebat – Și de ce e plin de gemete și plânsete?
 • Aceasta este râul suferinței umane și al lacrimilor.
 • De ce suferă oamenii? De ce este acest râu plin de lacrimile lor?
 • Lumea de Jos are de-a face cu trecutul – spuse Erlik Han – și toți oamenii de pe pământ suferă pentru ieri, pentru trecut, pentru viața lor care a trecut și nu se mai poate întoarce niciodată. De aceea au aceste greutăți în ei, pentru că își amintesc de trecut și se îngrijorează că a dispărut pentru totdeauna și nu poate fi trăit din nou cum a fost odată. Când oamenii vor înțelege că nu trebuie să își facă griji despre trecut, că nu trebuie să se uite înapoi în amintirile lor, ci, în schimb, trebuie să scape de acest obicei teribil al minții, atunci lacrimile și suferințele lor vor lua sfârșit.
 • Dar de ce barca merge fără vâsle? am întrebat. Dacă continuăm așa, nu vom putea să conducem și să controlăm barca.
 • Exact așa e și soarta oamenilor, ca și mișcarea bărcii ăsteia fără vâsle. Oamenii nu-și pot stăpâni soarta pentru că își satisfac orice instinct si dorință, toate diferitele tipuri de gânduri și idei stupide care le vin în minte. Nu au puterea cu care ar putea depăși gândurile despre satisfacere și de aceea barca se mișcă fără vâsle. Aici, în asta, poți găsi suferințele oamenilor.

În acest moment am realizat că, pentru ca suferințele să ia sfârșit, trebuie să ne dezvoltăm și să ne folosim voința să scăpăm de instincte și de temeri, de dorințe și de mulțimea gândurilor care ne năpădesc în viața de zi cu zi. Și doar atunci barca va ajunge la rană. Iar atunci, nu vor mai exista lacrimi în ochii oamenilor. Atunci acești ochi nu vor mai fi plini de sentimentalism și de slăbiciune sau de autocompătimire și se vor întoarce și vor privi înainte către perfecțiunea sinelui.

În cealaltă Kamlanie, m-am trezit în lumea superioară. Acolo m-am întâlnit cu Ulgen, Stăpânul lumii superioare. Am călătorit mult timp prin arborele cosmic, care conectează toate cele trei lumi și când am ajuns, am văzut un fel de umbre neidentificate.

 • Ce sunt aceste umbre moi din jurul nostru? – am întrebat – sau vederea mea nu funcționează bine aici și nu pot vedea bine?
 • Lumea superioară este lumea viitorului – îmi spuse Ulgen – și aici vezi lucrurile și evenimentele care trebuie să se manifeste pe pământ. Când aceste evenimente vor apărea pe pământ, atunci acestea vor fi în mod clar vizibile și identificabile.
 • De ce aici nu sunt atât de clar definite si arată ca niște umbre?
 • Pentru că evenimentele sorții nu sunt încă definite clar și se pot încă schimba, dacă voința omului se va transforma către altceva și, în acest caz, lucrurile și evenimentele își vor schimba forma
 • Se întâmpla des ca lucrurile și evenimentele să își schimbe forma?
 • Practic aproape niciodată pentru că ființele umane care trăiesc pe pământ nu dispun de libertate de voință pentru a face acest lucru, sunt ca androizii, ca roboții care se predau curenților din fluxul vieții care îi conduce de la naștere până la moarte și de la o problema la alta pe parcursul întregii lor vieți. Oamenii cred că așa e normal și pur și simplu iau lucrurile pe care viața le oferă ca pe ceva de la sine cuvenit, în timp ce atunci când viața le ia aceste lucruri, suferă foarte mult. Nu sunt fericiți și recunoscători când viața le oferă ceva și își urăsc destinul când unele obiecte sau evenimente se termină și dispar din viața lor.

Și apoi am văzut stelele. Și stelele se mișcau pe cer și când se atingeau una pe alta se auzeau tunete mari și un obiect sau un eveniment dispărea de pe cer și cădea pe pământ.

 • Și asta ce e? – l-am întrebat
 • Ceea ce vezi reprezintă mișcările planetelor și stelelor care determină momentul apariției unor evenimente sau situații, împreună cu apariția oamenilor – spuse Ulgen. Și fiecare eveniment își are propriul timp. Momentul acesta este văzut în stele și în liniile din palmele oamenilor. Există planurile de unde poți vedea cum se va mișca râul destinului tău. Trebuie să știi că, înainte ca unele lucruri importante să apară în viața unui om, există întotdeauna unele semne pe care le poate diagnostica dacă este îndeajuns de conștient și se uită cu adevărat. Chiar și în unghii, uneori, există semne care să-l avertizeze despre lucruri care s-ar putea întâmpla

Atunci am înțeles cât de important este liberul arbitru și ce rol mare joacă în viața crearea unei intenții și, în special, atunci când putem direcționa această intenție și s-o punem în practică suficient de devreme, pentru ca evenimentele care dorim să aibă loc în viețile noastre să aibă într-adevăr loc și să se manifeste. Aceasta este calea prin care devenim stăpânii propriilor noastre vieți și conducătorii destinelor noastre. Și de foarte devreme, cu ani înainte, să încercăm să ne creăm calea și forma evenimentelor pe care dorim să le aducem în viața noastră și să le materializăm. Și trebuie să știm cum să urmăm semnele și mișcările planetelor, care ne vor oferi șansa și momentul potrivit pentru a ne manifesta dorințele.

În a treia mea kamlanie am mers în lumea de dincolo de timp și spațiu, în care Stăpânul e Tengri.

 • Acum vezi lumea de dincolo de timp și spațiu – a spus Tengri – și în această lume există libertate absolută. Oamenii nu pot intra în această lume, deoarece nu au un suflet, ci mai multe suflete. Unul dintre ele, sufletul uman, este dezvoltat în timpul vieții lor și apoi, după moarte, se mută în lumea de jos, când, în același timp, celălalt suflet există în lume superioară și, ca un înger păzitor, protejează destinul omului. Acest suflet este conectat la viitor și mai ales la viitorul Superior și este ceea ce trebuie să se manifeste în destinul divin al unei persoane. Lumea de jos și lumea de sus nu sunt bune sau rele; binele și răul provin din mintea oamenilor și modul în care au învățat să vadă și să evalueze lucrurile în viață. Este artificial.
 • Deci ce e bun și ce e rău? – am întrebat
 • Ce este într-adevăr bun este ca sufletul, care acum doarme, să se trezească. Iar când omul, cu ajutorul sufletului trezit, va ajunge în lumea de dincolo de timp și spațiu, atunci el își va da seama că nu există așa ceva, precum bun și rău. Singurul care există este „binele”. Dar atâta timp cât oamenii există în lumea materiei, binele se schimbă mereu în rău și răul în bine. De aceea oamenii se află mereu în acest ciclu vicios nesfârșit în care repetă evenimente. Dar ceea, ceea ce trebuie să se întâmple este trezirea sufletului care doarme și duce ființa umană dincolo de cele trei lumi în lumea fără forme.
 • Cum putem realiza un astfel de lucru? – am întrebat
 • Ca să poți face asta – spuse Tengry – trebuie să îți dezvolți sufletul care are de-a face cu puterea personală
 • Ce este puterea personală? – am întrebat din nou
 • Este puterea pe care o poți avea și controla – mi-a răspuns Tengry – Există multe puteri în interiorul tău, de exemplu dorințele, energia sexuala, teama de moarte sau foamea și setea. Acum, aceste puteri te stăpânesc pe tine. Ele te conduc. Dar ar trebui să poți să le conduci tu pe ele. Și astfel, această putere care te va ajuta să îți învingi instinctele, dorințele și temerile, va fi puterea ta personală. Și numai ea te va ajuta să trezești sufletul care doarme. Atunci, acest suflet te va duce în lumea de dincolo de bine și rău. În caz contrar, suferințele și problemele nu au realmente sfârșit …

Taie toate lucrurile care te împiedică să te îndrepți spre lumină, spre adevăr. În caz contrar, sufletul tău va muri și nimeni nu va putea să te ajute.

Fragment extras din cartea Învățături spirituale pentru putere personală, iubire și dezvoltarea conștiinței. Autor: Northern Deer Alexander

Cu dragoste,

The World of Wisdom & Spiritual Adventure – Romania

Publicat de Cornelia Alina Constantin

Terapeut, ghidul sufletului tău pe calea dezvoltării personale și trezirii spirituale. Pasionată de această creație fascinantă care este ființa umană, mereu în căutarea potențialului său cel mai înalt, a esenței sale unice Dumnezeu. Un simplu om intre oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: