SATYA – ADEVĂRUL

Article-The-truth-will-set-you-free

Satya se traduce ca adevăr. Nu numai să spunem adevărul, ci în primul rând să ne eliberăm de iluzii. Mulți oameni se mint singuri. Aceasta este principala stare în aproape întreaga noastră societate. De exemplu, oamenii cred că au liber arbitru, dar, în realitate, nu au. Sunt conduși de dorințe. Mulți oameni nu se pot elibera nici măcar de obiceiuri simple, dăunătoare, cum ar fi, de exemplu, fumatul, mâncatul excesiv, bârfa, judecata etc. Deși, totuși, există și oameni care după ce au fost împinși de frică, pot avea câștig în fața unei dorințe distructive pentru sănătatea lor. În acest caz, nu se manifestă liberul arbitru, ci frica de moarte. Dacă vrei să îți investighezi liberul arbitru, încearcă să renunți măcar la unul dintre obiceiurile pe care le ai. Adevărul este că suntem aproape complet făcuți din diferite obiceiuri.

O altă credință care există la multe persoane și care este, de obicei, o minciună este credința că ei sunt într-un fel o singură persoană concretă. În realitate, oamenii creează în mod constant diferite personalități false în interiorul lor. În interiorul unei persoane pot trăi simultan „bunul familist ” și „criminalul”, „tipul dur” și „tipul demn de milă”, „băiatul serios” și „prostuțul amuzant”, persoana „logică” și cea „fără minte”. Așa cum am spus în partea anterioară, Ahimsa, în creierul nostru există mai multe părți și în fiecare dintre aceste părți un om începe să joace un rol: familistul, șeful, iubitul, amicul „prietenos”, etc. Personalitățile pot fi atât de multe, câte sunt situațiile în care se găsește persoana. Cu fiecare ocazie, o persoană este diferită, încercând să iasă în evidență sau, din contră, să se ascundă în mulțime. Niciodată nu e ea însăși, aflându-se permanent într-un fel de rol. Chiar și acum, prin faptul că citești acest text intri, probabil, în unul dintre rolurile cele mai inteligente: rolul căutătorului spiritual sau al studentului. Acesta este un rol care ar trebui să aibă ca scop să ajungi la împlinire și la auto-realizare. Te  înșeli, totuși, dacă crezi că ești deja complet. În interiorul tău există grupuri întregi de persoane diferite, care acționează cum le place. Fiecare dintre ele preia controlul asupra ta poate chiar și numai pentru 5 minute și creează orice vrea în interiorul sau în afara ta. Numele tău, care nu se schimbă, și corpul care se schimbă foarte încet, te fac să crezi că ești o persoană concretă și completă. În realitate, fiecare parte diferită a creierului își are propria realitate și propriile calități. O parte poate fi înțeleaptă, o alta, practică. Toate acestea, desigur, ne sunt necesare în viață. Singurul defect al acestei stări este separarea și izolarea acestor părți. Aceste părți diferite sunt ca servitorii unui conac imens, unde proprietarul nu este prezent foarte mult timp. Fiecare dintre ele face ceea ce îi place, fără niciun control. Nu există nimeni care să le pună la locul lor. Astfel încât găsești bucătarul în camera de zi dormind pe canapea, șoferul decide să gătească în bucătărie, menajera decide să facă o plimbare cu mașina etc. Exact din cauza acestei stări, de multe ori ne simțim pierduți în viață sau ne simțim fără speranță, că nu există nicio șansă să ajungem la adevărata fericire și să facem ceva real în viață. Ni se pare că viața noastră e un haos … și, desigur, chiar așa și este!

Primul lucru care ajută la rezolvarea acestei probleme este majordomul sau administratorul! Cu alte cuvinte, aceasta este cea mai inteligentă parte a creierului nostru, care este încărcată și țintește către acțiuni de realizare de sine, stabilitate și dezvoltare de sine. Aceleași obiective au toate practicile spirituale yoga.

Majoritatea oamenilor vor să se prezinte așa cum le place; de exemplu, că sunt suflete superioare, foarte spirituale sau foarte pline de succes, cu o mare conștientizare sau chiar iluminate. În realitate, deși toate acestea sunt doar gânduri și impresii, ele nu corespund realității. De asemenea, majoritatea oamenilor sunt atașați de corpul lor și de prezența lor fizică, dar nu se simt ca suflet, crezând doar că sunt. Este posibil ca mulți oameni să nu fie conștienți de acțiunile lor sau de faptul că acestea sunt influențate, dar când sunt întrebați, răspund că ei sunt conștienți de ceea ce se întâmplă. Trăiesc făcând prostie după prostie, dar le place să creadă că sunt foarte inteligenți, plăcându-le să-și imagineze asta. Alții își doresc să își demonstreze „competența”, când, în realitate, nu știu nimic. Au un răspuns pentru orice ocazie și judecă tot ce se întâmplă în lume, chiar lucrurile despre care nu au nici cea mai mică idee. Acesta este motivul pentru care Isus a spus: „Sunteți toți păcătoși, fii și fiice ale minciunii „. Creierul nostru pare ca o broderie sau ca un colaj format din multe minciuni și putem înțelege cu adevărat acest lucru numai dacă păstrăm în mod constant și pentru o lungă perioadă de timp o conștientizare sporită. Până când oamenii vor fi sinceri în primul rând și mai ales față de ei înșiși, chiar și calea lor spirituală și evoluția spirituală vor fi o altă minciună pe care le place să o creadă despre ei înșiși. Ne-am născut într-o lume puternic condiționată, plină de minciuni peste minciuni și timp de mulți ani, am fost crescuți și educați prin multe minciuni. Acum trebuie să re-examinăm tot ceea ce am învățat. Folosiți orice ocazie din viața voastră si orice incident pentru a realiza acest adevăr. Minciunile sunt într-adevăr, un flagel pentru adevărul interior și pentru pacea interioară. Vanitatea și dialogul interior sunt lucrurile pe care trebuie să le oprim dacă vrem să ne facem viața cu adevărat frumoasă, cu adevărat fericită. Acesta este primul scop pe care ar trebui să-l avem!

Fiți în Adevăr!

Fragment extras din cartea Învățături spirituale pentru putere personală, iubire și dezvoltarea conștiinței. Autor: Northern Deer Alexander

The World of Wisdom & Spiritual Adventure – Romania

Publicat de Cornelia Alina Constantin

Terapeut, ghidul sufletului tău pe calea dezvoltării personale și trezirii spirituale. Pasionată de această creație fascinantă care este ființa umană, mereu în căutarea potențialului său cel mai înalt, a esenței sale unice Dumnezeu. Un simplu om intre oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: