CARE ESTE CALEA TA?

KGRxt09

Când o persoană intră pe calea dezvoltării spirituale, mai întâi încearcă să înțeleagă ce este cu ea și ce se întâmplă în viața ei, încearcă să vindece o problemă sau o boală sau să dobândească abilități, puteri etc.  Puțini căutători sunt direct interesați să experimenteze esența ființei lor sau Legile cosmice ale vieții. Destinația căii este întotdeauna aceeași, însă parcursul acestor două tipuri de căutători poate fi diferit.

Calea primului tip de căutător este calea magicianului sau a luptătorului spiritual sau a șamanului. Această cale se exprimă prin experimentarea energiei, a puterilor și a modalităților în care se pot gestiona situațiile din viață, cu precădere în lumea exterioară. Acest gen de persoană încearcă să dobândească puteri  și abilități magice pentru a se vindeca și a se elibera de suferințele care apar în viață, mai ales prin  situații sau circumstanțe externe. Această persoană dorește să se dezvolte și să progreseze prin reținerea și dezvoltarea în sine însuși de puteri și energie pozitivă, așadar dezvoltându-și puterea personală, încrederea și corpurile energetice.

Al doilea gen se încadrează pe calea yoghinilor. Yoghinul este interesat de modalitățile în care poate să înțeleagă și să-și gestioneze reacțiile interioare ca răspuns la problemele și situațiile exterioare din viață.

Aceste două căi diferă. Calea magicianului se desfășoară prin dezvoltarea principiului Yang, principiul energetic, activ, principiul care influențează lumea exterioară, lumea acțiunii. Este energia Soarelui. Și pe această cale se regăsesc acum mulți dintre studenții noștri. Această cale este, de asemenea, separată în două căi: Prima se bazează pe arta Teatrului Energetic – Spiritual și pe Artele Marțiale Ezoterice, unde mișcarea punctului de percepție și transformarea circumstanțelor externe au loc prin comunicare și prin comportamentul conștient în diferitele roluri în care ne bagă viața. Antrenamentul pe această cale constă în acumularea unei energii suficiente pentru a dezvolta încrederea necesară și a putea intra conștient și fără stres sau frică în diferite roluri.  În aceste situații, magicianul poate schimba poziția punctului de percepție și, ca rezultat, vede “în mod miraculos” rezultatul dorit cum apare în respectiva situație. Astfel, magicianul și-a manifestat scopul. A doua cale este calea prin călătoria șamanică / sau visarea conștientă. Această a doua cale se apropie de calea yoghinului. În acest caz, munca ia forma unei meditații, însă partea activă a minții funcționează încă. Această parte a minții este, de asemenea, direcționată către manifestările și scopurile superioare ale magicianului sau șamanului (comunicarea cu spiritele, intrarea în diferite lumi, scrutarea trecutului, viitorului etc.). În acest fel, cu timpul, magicianul devine mai conștient de adevăratele sale scopuri în viață; începe să vadă mai clar Destinul său Superior. În primele etape, magicianul este interesat de dobândirea abilităților și a puterii pe tărâmul fizic, dar, mai târziu, începe să își pună întrebări ca: “Așadar, care e sursa apariției puterii și a energiei?”, “De unde vine această capacitate de a-mi manifesta scopurile și a-mi dezvolta puterile?”

În realitate, aceasta este energia Kundalini. Înseamnă că această persoană a pornit pe calea perfecționării de sine folosindu-se de lumea exterioară, de lumea manifestării. Cu cât conștiința magicianului pătrunde în mai mulți centri energetici și corpuri energetice, cu atât mai mult se maturizează acesta și devine mai stabil din punct de vedere spiritual și în lume. Când energia Kundalini devine stabilă în centrul inimii, magicianul intră deja în transformarea interioară autentică de la sinele limitat la sinele original. Atunci începe să se manifeste alchimia cea mai profundă, transformarea esenței lui prin trezirea centrilor superiori din interiorul său. La acest nivel de pe cale, magicianul îl întâlnește pe yoghin.

Yoghinul înțelege lumea prin tăcere interioară, prin meditație, prin oprirea dialogului interior. Energia sa Kundalini este direcționată de sus în jos, însemnând dinspre Divin către material. Yoghinul ajunge să realizeze că toate evenimentele externe depind de propria sa armonie interioară. O cât de mică mișcare la nivelul emoțiilor sau gândului creează uragane și furtuni pe pământ și în întregul Univers. Au loc tragedii și distrugeri. Puterile și energia îi este dată mai degrabă aceluia care este mai stabil în reacții, însemnând celui care își poate stăpâni reacțiile. Atunci, câmpul energetic al unui astfel de om devine mai solid, mai puternic. Și orice altă persoană care intră în acest câmp începe să se schimbe cu repeziciune. Acest lucru înseamnă că cel mai stabil la stimulii din exterior și la propriile reacții interioare poate evolua mai repede și poate primi mai multă energie de la Cosmos.  Dar este foarte important, de asemenea, să înțelegi că nu poți alege pur și simplu calea pe care o vrei în funcție de dorință. Poți doar să “asculți” cu atenție și să citești semnele Puterii Divine cu privire la calea care îți aparține. Calea este prestabilită în funcție de viețile trecute și tiparele karmice ale persoanei, iar dacă persoana ia calea corectă, se vor activa mecanismele realizării sinelui în viața prezentă.  Acest lucru îi va oferi adevărata cunoaștere și aceasta va fi calea autentică a persoanei respective. Amintește-ți: calea corectă nu e ceva exterior ție. Ești tu, cine ești tu cu adevărat.

Fii binecuvântat!

Fragment extras din cartea Învățături spirituale pentru putere personală, iubire și dezvoltarea conștiinței. Autor: Northern Deer Alexander

Cu dragoste,

The World of Wisdom & Spiritual Adventure – Romania

 


 

Publicat de Cornelia Alina Constantin

Terapeut, ghidul sufletului tău pe calea dezvoltării personale și trezirii spirituale. Pasionată de această creație fascinantă care este ființa umană, mereu în căutarea potențialului său cel mai înalt, a esenței sale unice Dumnezeu. Un simplu om intre oameni!

Un gând despre „CARE ESTE CALEA TA?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: