PSIHOLOGIA DE AFACERI – NU ESTE DOAR O CHESTIUNE DE BANI !

money

O persoană săracă nu e o persoană care n-are bani pur și simplu. Persoana săracă este persoana  care nu are încredere în valoarea sa și dacă i-ai oferi bani, ar încerca să-i păstreze cheltuind cât mai puțin posibil, pentru a se simți în siguranță sau exact pe dos, ar începe să-i cheltuiască ca să se simtă un om bogat! O astfel de persoană identifică bogăția și abundența numai cu ideea de a avea bani și bunuri materiale, iar pentru a se simți și considera bogată, trebuie să aibă bunuri materiale. Și pentru că acest lucru nu e atât de simplu (a avea multe bunuri materiale), un astfel de om consideră în mod automat că nu este bogat, ceea ce înseamnă că este sărac sau în cel mai bun caz mediocru sau „normal”. Deci, pentru omul sărac, condițiile exterioare le determină pe cele interioare.

Cei cu adevărat bogați au depășit această problemă de identificare cu materia și nu au nevoie de bani pentru a se simți bogați și abundenți. Cei bogați simt bogăția și abundența ca bucurie, ca energie creatoare în interiorul lor și ca un sentiment de putere personală și confort in a fi „în totalitate” ei înșiși, ceea ce înseamnă că se simt confortabil în orice situație. Prin urmare, au încrederea absolută (stimă de sine).

Așadar cei bogați în general vor alege să investească banii pentru că banii pentru ei reprezintă o modalitate de a schimba energia, nu un scop în sine. Adevărul este că omul cu adevărat bogat este mult mai interesat din punct de vedere psihologic de afacerea și de activitățile sale, decât de bani. Faptul că face bani este pur și simplu recompensa, dar adevăratul sportiv nu se face sportiv pentru a face colecție de medalii! Adevăratul sportiv are un cu totul alt scop, îi place sportul pe care îl practică, îi place competiția, îi place energia jocului în sine; pe scurt, îi place ceea ce face, îi place foarte mult acțiunea în sine!

Omul cu adevărat bogat, chiar dacă nu ar exista mulți bani în lume, este bogat și trăiește (chiar dacă numai în interiorul lui) ca un rege !!!

Chiar dacă banii ar fi eliminați din realitatea lumii, el va crea din nou afaceri! De ce? Pentru că îi place să se simtă viu, să se afle în mijlocul acțiunii, îi place procesul creației, realizarea unor obiective și vise. Săracul se gândește la bani și practic depinde de bani și de bunurile materiale ca să se simtă important, „un om de succes” (sau ca să se simtă neimportant și „un ratat”, dacă nu are bani) și se concentrează în mod constant în jurul banilor și a lucrurilor exterioare conectate cu imaginea sa despre sine … „Am, nu am, am, nu am” – aceasta înseamnă să-ți  identifici succesul în viață și valoarea proprie cu banii. Acesta este programul pentru sărăcie. Un astfel de om admiră sau blestemă bogații (și simte gelozie).

The World of Wisdom & Spiritual Adventure – Romania

Fragment extras din cartea Învățături spirituale pentru putere personală, iubire și dezvoltarea conștiinței. Autor: Northern Deer Alexander

Publicat de Cornelia Alina Constantin

Terapeut, ghidul sufletului tău pe calea dezvoltării personale și trezirii spirituale. Pasionată de această creație fascinantă care este ființa umană, mereu în căutarea potențialului său cel mai înalt, a esenței sale unice Dumnezeu. Un simplu om intre oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: